VATANDAŞLIK GELİRİ - VAGE NEDİR?

Her köşesinde bin bir türlü zenginlikler barındıran ülkemiz  birçok aktif ve potansiyel zenginliğe sahiptir. Oysaki bizler bugüne kadar hep fakir bir ülke olduğumuza inandırılmak istendik.

Petrolü veya doğalgazı olan ülkelerin bu rezervlerin satışından elde edecekleri gelir bir gün tükenecektir. Bu tür gelirleri olan ülkelerde gelir kaynakları tek çeşit olduğu için halk açısından görünür bir zenginlik vardır. Yönetimler az da olsa bu ülkelerde haklarına bu geliri yansıtmak zorundadırlar.

Türkiye gibi çeşit çeşit aktif ve pasif gelir kaynakları ve keşfedilmemiş, işletmeye alınmamış potansiyeller kaynakları olan ülkeler için ise durum farklıdır. Gelirlerin çeşitli olması sebebi ile insanlar çoğunlukla  konuya odaklanamaz. Gelirler ise devletin kasasına giremeden yolsuzluk sebebi ile buharlaşma tehlikesindedir. Bu gelirler devletin kasasına girse de halka yansımayabilir. Ayrıca halkın ihtiyacı olmayan projeler veya maliyetleri şişirilmiş ihaleler üzerinden sistem dışına çıkarılabilir.

VAGE vatandaş olarak hepimizde ülkemizin zenginliklerini sorgulama, takip etme bilincini oluşturmak ,bununla birlikte ortak gelirlerimizin biz vatandaşlara geri dönüşünü hem nakit hem de hizmet olarak sağlamak için Yıldız Hareketi tarafından ortaya koyulmuştur.

Ayrıca vatandaşlık hakkının gayrimenkul veya ülkeye getirilen herhangi bir para karşılığında satılamaması konusunda bilinç oluşturulması bu proje kapsamında ele alınan ana konulardan biridir.

Türkiye Cumhuriyeti, toprakları vatandaşlarının canı ile kazanılmış  ve vatandaşlık hakkının sadece evlilik yolu ile elde edilebileceği bir yer olmalıdır. Bu dünyanın birçok yerinde böyledir.

Vatandaşlarımız, elde edilen gelirin elde edildiği kurumun işletme bütçesi  dışında kalan karının %30’unun direk VAGE Hesaplarına yıllık olarak yatırılması ile bu gelirlerden direk olarak faydalanmaya başlayacaktır.

Ayrıca Geri kalan karın %35’lik kısmı ise YILDIZ SANAYİ HAMLESİ ile gelirin elde edildiği bölgede kurulacak Sanayi Yatırımlarına, fabrikalara aktarılacak olup, bölge halkı sadece vatandaş olması sebebi ile bu bölgesel yatırımlara hissedar olacaktır.

Bu çalışmanın amacı ise yerel kaynaklar ile yerel sanayi oluşturulurken hem gelirin katlanması, hem de vatandaşlarımızın dikkatini sanayici olma kültürüne çekmek içindir.

Fabrikalar halkımızın denetimine ve ziyaretine açık olacak, Yıldız Stratejik Üretim Planlamanın hedefleri ve analizleri doğrultusunda halkımız tarafından niceleri  kurulacaktır ve işletilecektir.

İller  ve bölgeler arasında bir Sanayi Ligi kurulması, şehirlerin üretim ve ihracat verilerini yarıştıracağı bir geleceğin inşaa edilmesi bu projenin bir başka başarısı olacaktır.